Login


All times are UTC + 2 hours [ DST ]


It is currently Sat Sep 22, 2018 1:32 am
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: solo actie
PostPosted: Mon Jul 21, 2008 1:48 pm 
Paladins! Elder
Paladins! Elder
User avatar

Joined: Tue Oct 26, 2004 12:55 am
Posts: 138
Location: Darromar
Belros zat in gedachte aan zijn grote tafel in de eetzaal, hij was alleen tenminste zo voelde het.
De altijd vrolijke Jacobus die de leiding had op over de voedsel voorziening en Belros net een schaal met fruit had voor gezet werd amper opgemerkt door de leider van de tempel.
In een diepe gedachte zat Belros na te denken over het feit dat hij met Marcus besproken had.
De apocalyps is niet tegen te houden met 4 of 5 mensen, we moeten hulp hebben en hebben het gehad over het bijeen brengen van de triad.
Dat zal een moeilijke opgave worden omdat simpelweg de meeste paladins zijn gedood of gevangen of aan lager wal geraakt zijn door de toestand die de laatste jaren gaande is geweest.
Belros nam een stuk fruit en merkte in ene iemand op in zijn rechter ooghoek, hij keek wat verschrikt op en zag de shadout vanuit een donkere hoek in de kamer tevoorschijn komen.
“shadout Hara neem een stuk fruit”zei Belros vriendelijk tegen de oude vrouw.
“nee dank ik ben niet zo van fruit”zei de vrouw met een vie gezicht.
“ik weet wat er gaande is en wat jullie plan is.
Het is een goed plan denk ik als jullie vieren allemaal een deel van de triad proberen bij elkaar te brengen, maar denk erom dat de Tenebreux niet stil zit en je voort zal moeten maken.
De tempel van Torm in Tethyr forest is weer vrij voor de bevolking maak het bekend dat deze tempel behoefte heeft aan aanhang en paladins en voorvechters van Torm.
Deze tempel legt nog redelijk afgelegen en zal misschien nu niet meer zoveel aandacht krijgen misschien kan deze gebruikt worden om tormites te verzamelen?”
O’Hara trok haar wenkbrouwen op en wachte op de reactie van Belros.
“het is misschien een mogelijkheid maar dat zal je moeten voorleggen aan Marcus of Tormyr die zijn de aangewezen personen om in die tempel wat op te zetten denk ik.
Ik ga vanmiddag naa Trademeet om te kijken in de tempel daar.
Ik heb gehoord dat Skylar bezig is een stuk aan te bouwen en de boel grondig op aan het knappen is, ik moet even wat geld in de buidel gooien daar” Belros gaf o’Hara een knipoog en stond op om zich aan te kleden voor de reis naar Trademeet.
“shadout wil jij als ik binnen de tijdsgrens van de poort niet terug ben een nieuwe neerzetten op de plek die we altijd gebruiken naar Trademeet?”
de shadout knikte en liep naar buiten.
Destrin lag in de gang die van de eetzaal naar de grote worship room liep, ze lag te kouwen op een groot bot waar een 10 minuten geleden waarschijnlijk nog een paar kilo vlees aan vast had gezeten.
De shadout aaide de leeuwin in het voorbij gaan, ze liep verder de bocht om naar haar kamer om ongetwijfeld verder te zoeken naar antwoorden wat de apocalyps betreft.
belros volgde kort achter haar en zei Destrin dat ze met een half uur naar Tredemeet vertrokken de leeuwin die volgde de paladin en likte haar bek af.
“ruim die rotzooi van Destrin even op om de hoek”zei Belros tegen een accoliet die langs liep waar hij de naam even van was vergeten.
De accoliet knikte gehoorzaam en liep de bocht om.

Belros trok het zwarte leather armor aan met bijpassende arm stukken en deed de grijze oogdoek voor.
Destrin kreeg een licht armor aan en het zadel op haar rug dat inmiddels comfortabel naar de vormen van de leeuwin was gaan zitten.
Tenslotte pakte Belros blueblade mee en een rug tas met een aantal spullen.
De zwarte onyx focus stopte de voice van Astoth weg onder zijn kleren.

Als Belros op de poorten van Trademeet af rijd dan ziet hij dat de wacht van de stad buiten bezig is een groep orcs tegen te houden en hij ziet ook dat door de poorten een aantal knights naar buiten komen met de weegschaal en de traan op hun armor.
De humanoids hebben een vrouw bij hun die ze in het nabij gelegen tegen het lijf zijn gelopen en zijn achtervolgd naar Trademeet in de hoop haar te kunnen verkrachten en te doden.
In hun razernij en drift om de vrouw koste wat het kost te pakken te krijgen hebben ze niet in de gaten gehad dat ze de poorten van Trademeet al zo dicht waren genaderd en de vrouw is op het nippertje ontsnapt toen zij door de al open gezette poort vluchte.
De stadswacht heeft wat moeite maar de knights van Astoth hebben minder moeite met de orcs en zijn aan de winnende hand.
Een grote ogre die achter de groep staat geeft meer weerstand en de troll die hem helpt geeft ook wat problemen voor 3 knights die daar tegenover staan.
Belros zet aan en komt midden in het gevecht met een verassings aanval achter de troll aan en slaat deze met 2 gerichte klappen op de knieen naar de grond.
De knights duiken er direct op om de troll te onthoofden en in de brand te steken als de leider van de Astothianen zich stort op de ogre.
Een bij werking van de grijze oogdoeken die deed zich nu duidelijk kenbaar maken als Belros zich zonder na te denken stort op de vijand die het meeste bloed aan zijn handen heeft.
Deze zal berecht worden ter plekke en er is niemand die dat kan stoppen.
De knights die wat verbaasd naar de grote leider op kijken houden de orcs in bedwang terwijl ze zien hoe Belros korte metten maakt met de ogre die werkelijk geen kans heeft tegen de slag kracht van deze leider en zijn leeuw.
“steek de troll in brand en breng de 2 nog levende orcen naar het marktplein.
De ogre zal ik mee brengen en we zullen ze direct terecht stellen”
De knights gaven meteen gehoor aan het bevel en liepen met de orcs door de poort naar binnen.
De ogre werd kreupel door de stadswacht mee genomen en Belros volgde op een kleine afstand met Destrin.
Midden op het plein werden de humanoids neergezet de orcs en de ogre grommen wat om zich heen en sommige toe gesnelde toeschouwers zijn zelfs nu nog bang voor de monsters.
Belros loopt het schavot van het plein op en trekt zijn zwaard terwijl de 6 knights van Astoth de humanoids vast houden.
Skylar komt net aangerend op het plein als Belros de menigte begint toe te spreken.

“deze humanoids uit het leger van Monsour hebben geprobeerd een vrouw te ontvoeren,verkrachten en te doden , zij is gelukkig ontsnapt.
Wat deze mannen nog meer op hun geweten hebben is in strijd met alles waar de goden van de triad voor staan.
Deze mannen hebben kinderen en vrouwen gedood en verkracht om later de huizen in de brand te steken en de mannen te laten uithongeren in kampen van het leger.
Vandaag echter zijn ze te ver gelopen in de wereld van gerichtigheid en zal hier de enige straf worden uit gevoerd die deze mannen verdienen” ( grijze oogdoek ziet sinners en straft deze)
Het publiek begint te juichen en vuisten worden in de lucht gestoken.
De voice van Astoth trekt zijn zwaard uit de schede en de humanoids worden met hun kop op een stuk hout gelegd.
Het vuur in hun ogen is geen angst maar haat tegen de paladin die een einde aan hun leven gaat maken.
“Astoth is degene die afrekent met parasieten in de maatschappij als deze.
Wij zij de judges van Tyr en zullen het snelrecht laten gelden in de tijden dat het nodig is.
Laat iedereen die zich hierdoor voelt geroepen te helpen in de strijd nu naar de tempel van Astoth gaan om zich te laten gelden in de strijd ie gaat komen.
Laat de mannen die zich willen inzetten voor ons vaderland en zich willen inzetten voor een wereld waarin hun kinderen vrij kunnen leven zich nu melden bij de tempel van Astoth.
Wij zullen zorgen dat het leger van Monsour en alles wat daarachter zit niet zullen slagen in hun missie Tethyr naar de afgrond te brengen.”

Blueblade word geheven en een paar slagen later leggen er 3 hoofden los van de romp voor op het schavot.
Belros veegt het bloed van zijn zwaard en loopt en trappetje af en loopt naar Skylar die hij ziet staan.
Waar hij loopt stappen de mensen opzij, sommige kijken anstig of boos en andere kloppen de de donker uitziende paladin voorzichtig op de schouder of complimenteren hem met zijn actie.
Het maakt Belros zelf niets uit wie er wat zegt of denkt want hij weet voor zichzelf dat dit de enige goede beslissing is geweest en iedereen zal dat vroeg of laat inzien.
Skylar buigt in het openbaar als Belros hem nadert en loopt achter hem aan naar de tempel.
Belros zegt niets en loopt de tempel binnen met Skylar achter zich aan.
Pas als ze binnen zijn en niemand hun meer ziet dan slaat hij de armen om zijn rechterhand in Trademeet heen en begroet hem als een vriend.
“ik hoop dat er na deze terechtstelling wat aanhang komt voor de tempel van Astoth.
Ik heb een stuk aangebouwd met een oefenruimte voor eventueel nieuwe mannen die zich melden en in deze aanbouw moeten ook kamers komen zodat we de originele ruimte helemaal kunnen gebruiken als bid ruimte.”
Belros kijkt rond en kijkt Skylar tevreden aan.
“je doet het goed vriend, het knapt mooi op en ik zie dat je ook redelijk wat mensen hebt rond lopen inmiddels.
Ik begrijp dat de kosten wat uit de hand waren gelopen?”
Skylar kijkt wat naar de grond en zegt dat dit juist is.
In zijn enthousiasme is hij wat over budget gegaan en zijn er nog een aantal mensen die wat goud te goed hebben.
“laat deze mensen hier komen en ze krijgen waar ze recht op hebben, ik zal het ze persoonlijk geven”
Skylar geeft na deze woorden van Belros een lijst aan Kranis een van de nieuwe knights die een templar van Astoth wil worden.
“deze lijst bevat de namen van de 3 mensen die hun werk nog niet betaald hebben gekregen ga ze halen en vertel dat de voice van Astoth zelf hier is om ze ruim te belonen voor verichte diensten”
Kranis die neemt de brief aan en zegt met een uur terug te zijn.

De tempel in Trademeet staat er mooi bij en de toespraak is gehouden voor nieuwe rekruten die zo hard nodig zijn in de strijd tegen de Tenebreux.
Zal de actie van Belros helpen om de tempel een van de grootste te maken in Trademeet?
We zullen zien.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 29, 2008 10:19 pm 
Paladins! Elder
Paladins! Elder
User avatar

Joined: Sat Mar 08, 2003 9:22 pm
Posts: 110
Location: Darromar
Belros zat in gedachten verzonken in de Spartaans ingerichte kamer.
Ondanks dat zijn discipelen in Trademeet zichtbaar hun best hadden gedaan om deze kamer luxueus in te richten voor The Voice of Astoth, kon de ruimte niet tippen aan de ruime stenen kamer die Belros in de originele tempel tot zijn beschikking had.
Belros miste de luxe van zijn eigen tempel wel, maar wist ook dat deze sobere aankleding goed was. Recht in het algemeen en snelrecht in het bijzonder, bestond niet uit poespas. Duidelijk, transparant en tot de kern, dat moest de essentie van de leer van Astoth zijn.
Zo mogelijk was Skylar erin geslaagd om de tempel juist dit uit te laten stralen door hem sober en eenvoudig te houden. De acolieten, tempeliers en paladins die door de tempel van Trademeet werden opgeleid, waren hierdoor niet zacht geworden, maar hard en toegewijd aan hun primaire taak: op een duidelijke en snelle manier oordelen en hiernaar handelen.
Skylar was een goede leraar en leverde loyale en rechtvaardige Astothianen.
Belros maakte een mentale notitie om de thuistempel in de woestijnen van Calimsham ook te laten ontdoen van alle overbodige luxe. Dit kon de kwaliteit en het inzicht van de Astothianen die daar getraind werden, alleen maar ten goede komen.

“.. en tenslotte natuurlijk de 18 acolieten die zich hebben aangemeld na de executie van de orcs van gisteren.”
De laatste zin van het verslag dat Skylar aan zijn leider uitbracht, trok Belros terug uit zijn diepe overpeinzingen.
Belros keek zijn trouwe rechterhand van Trademeet doordringend aan.
“Wat vind je van die 18 mannen die opeens het geloof hervonden hebben?”
Skylar keek op zijn beurt The Voice of Astoth, vorsend aan. Hij wist heel goed dat zijn leider naarstig op zoek was naar nieuwe recruten. Er stond iets groots te gebeuren en daar had The Voice of Astoth goed getrainde mensen voor nodig. Skylar twijfelde of zijn leider hier prioriteit aan gaf en daardoor een soepeler instroombeleid wilde hanteren.
“Permissie om vrijuit te spreken, Voice of Astoth?”
Belros beantwoordde de vraag met een korte knik en een handgebaar.
Skylar schraapte zijn keel en besloot om eerlijk voor zijn mening uit te komen en de 18 acolieten te wegen op de instroomcriteria die ooit als uitgangspunt gehanteerd waren:
“Vier mannen zijn niet op zoek naar het brengen van recht, maar zijn uit op wraak. Zij hebben allen direct of indirect geleden onder de razzia’s van The Horde en willen nu, na de executie zelf ook legitiem humanoids vermoorden. Zeven mannen hebben een crimineel verleden. Vier hebben naar mijn idee oprecht berouw en willen boete doen door zich in te zetten voor het Recht. De andere drie zijn op zoek naar een dekmantel en denken dat ze met het verkrijgen van een titel binnen de clerus van Astoth, zichzelf een vrijwaring kunnen aanschaffen.
Eén jonge jongen, Romano, heeft de vonk in zijn ogen die ik eerder in succesvolle Astothianen heb gezien. Ik vind hem echter te jong met vijftien jaar om de harde en veeleisende training te laten volgen. De overige zes mannen zijn stuk voor stuk burgers waar ik binnen een maand fatsoenlijke strijders voor het Recht van kan maken.”

Belros overwoog in stilte de bevindingen van zijn rechterhand. Uiteindelijk sprak hij kort:
“Kun je van die jongen een strijder maken?”
“Ik denk het wel. Maar nogmaals de trainingen zijn zelfs voor volwassen mannen erg zwaar...” Belros hief kort zijn hand op en onderbrak de tegenwerpingen van Skylar: “Astoth discrimineert niet. Ook niet op leeftijd. Als iemand, ongeacht welke leeftijd, gehoor geeft aan de Roep van het Recht en de Stem van Astoth, dienen wij Hem. En dan dienen wij hem die de Stem heeft gehoord te leiden in de Leer van Astoth. De jongen wordt door jou getraind.”
Skylar liet zijn schouders even zakken en knikte kort.
“De clerus van Astoth is geen manier om het Recht te ontlopen. De drie criminelen worden dus niet toegelaten. Zorg ervoor dat zij met een lichte versoepeling van het oordeel Trademeet uit gezet worden. Astoth zou twee stokslagen per misdrijf een toepasselijke straf vinden.”
Skylar knikte wederom.
“Wraak is geen grond om een helder oordeel te kunnen vellen over criminelen. Ik wil niet hebben dat iedere Judge zijn eigen Heilige Oorlog tegen wie of wat dan ook gaat beginnen. De wraakzuchtigen kunnen ook niet toetreden tot de Tempel. Bedank hen voor de interesse en geef ze ieder een goudstuk. Wanneer we ontdekken dat ze op wat voor manier dan ook het recht in eigen hand nemen. Zullen ze het goudstuk onmiddellijk moeten retourneren aan de Tempel. Als ze het goudstuk hebben uitgegeven zal een Queeste hen dwingen om de wereld af te zoeken naar dat ene goudstuk en zullen zij dit goudstuk eerlijk terug moeten verdienen.”

Skylar knikte wederom kort en maakte een aantekening van de uitspraak die zojuist door zijn leider gedaan was.

“De dame die ternauwernood aan de orcs wist te ontsnappen heeft zich ook gemeld, Voice of Astoth. Zij werd vergezeld door haar twee broers en een neef. De laatste drie arriveerden kort na de executie. Ze hadden de orcs gevolgd om het meisje, Esmee, te redden van de humanoids. De oude werkpaarden waar ze op reisden konden de orcs echter niet bijhouden.”

Belros keek op. “Ook op zoek naar wraak?”
Skylar schudde ontkennend. “Ik denk dat hun intenties oprecht zijn, nadat ze hebben gehoord hoe het vonnis voltrokken is. Als wraak de drijfveer is om tot de Tempel toe te treden, heb ik dat in de derde week van de training naar boven.”

“Dan zijn Esmee en haar familie bij deze ook acolieten in de Leer van Astoth. Ik denk dat het tijd is dat je onze nieuwe broeders en zusters verwelkomt en de overige zeven informeert over het besluit, Skylar.”
Skylar knikte instemmend bij het vonnis van Belros en verliet de kamer.

De stilte in de kamer deed Belros weer terugzakken in zijn overpeinzingen.
Een minder luxe tempel maakt hardere en rechtvaardiger strijders.
Zou het verlenen van Genade aan criminelen die oprecht berouw tonen, niet ook hele toegewijde Astothianen brengen?
Wat als hij één van de orcs die wellicht oprecht voor zijn leven en genade smeekte, clementie had verleend en hem had verplicht om de Leer te volgen die hem als voormalig overtreder van de Wet, het recht zou kunnen laten handhaven?
Hoe fanatiek en toegewijd had deze orc zijn leven aan de Leer van Astoth gewijd? Had hij hiermee een zeloot kunnen creëren die alleen nog maar leefde voor Astoth en de Voice of Astoth?
Deze grijze gedachten hielpen Belros niet in een tijd waarin snelle beslissingen genomen moesten worden. Voor een snelle beslissing was het altijd eenvoudiger als de wereld enkel zwart en wit was. Met geen andere opties hier tussenin.
En toch, hier in een kamer ontdaan van enige luxe, bekroop hem die gedachte die noch zwart noch wit was...


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 04, 2008 9:10 pm 
Paladins! Elder
Paladins! Elder
User avatar

Joined: Tue Oct 26, 2004 12:55 am
Posts: 138
Location: Darromar
Belros rijd rustig terug naar het inmiddels bekende portal die een reis middel is geworden.
Skylar doet het goed in Trademeet en de voice van Astoth heeft alle vertrouwen in de leider van zijn tempel in de voormalige handelsstad.
Iedereen is weer betaald en de bestelling van Skylar van 20 strength bows heeft Belros het meeste verrast, waarschijnlijk is Skylar van plan een unit op te richten die van afstand de vijand te lijf gaat.
De blacksmith van Trademeet heeft een bestelling gehad van een 30 tal armors waaronder chainmails,banded mails en een paar platemails en ook de pijlen die nodig zijn voor de boogschutters worden door zijn leerlingen gemaakt.

De toespraak die Belros had gehouden voor de nieuwe recruten van de tempel (stuk of 15) die was goed gevallen en werd op het einde beloond met een klein applaus.
Skylar heeft de 7 mannen die een op zijn minst twijfelachtige instelling hadden om de tempel van Astoth te dienen streng maar rechtvaardig de deur gewezen en dit had ook weinig voet in de aarde.
Alles hier in Trademeet gaat eigenlijk wel goed, Belros wist dat hij in de grote tempel wel wat meer te doen had en hij vroeg zich af of er al boodschappen waren van de overige leden van de groep paladins?


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron