Naam : Gideon Baro
a.k.a. : Tormyr
Speelt sinds : 1990
Voormalige campaigns
- The Lucky Six
- Arath-Mor
- The Bonecrushers
 


 

Sir Tormyr

Galathea’s grootste wens was een zoon te krijgen. Aangezien zij priesteres was van Torm en zij een celibaat leven had gezworen aan Torm zat dit er dus niet in. Alhoewel zij dit erg jammer vond, probeerde zij hier niet aan te denken en stopte zij in plaats daarvan al haar energie en tijd in het dienen vol overgave aan haar god Torm.

Toch moet Torm een zwak voor de vrouw hebben gehad. In een droom werd zij namelijk bezocht door een stralend wezen dat haar vertelde dat hij haar hartewens in vervulling zou laten gaan, maar dat zij de prijs hiervoor zou moeten betalen. Toen zij ontwaakte van deze droom was zij ervan overtuigd dat zij in haar slaap was bezocht door de godheid zelf. Vol blijdschap vertelde zij de priesters en priesteressen van haar droom. En wonder boven wonder bleek zij na verloop van tijd inderdaad opeens spontaan zwanger te zijn geworden. Vol blijdschap doorliep zij haar zwangerschap, echter liep de bevalling niet zonder gevaar en stierf zij n.a.v. complicaties bij de geboorte van haar zoon.

De priesters van Torm waren zeer bedroefd om de dood van een van hun meest toegewijde priesteressen van hun tempel in Darromar, maar waren zeer verrast toen zij erachter kwamen dat het jongetje celestiaanse invloeden bleek te hebben. Wat vooral opviel waren de pupillen van zijn ogen. Deze waren namelijk goudkleurig. Verder was het teken van Torm, een gauntlet, nu zichtbaar achterop zijn hoofd omdat het jongetje kaal werd geboren, duidelijk te zien. Een naam was gemakkelijk te vinden voor dit speciale jongetje. Hij werd Tormyr genoemd.

Naarmate het jongetje opgroeide bleek hij toch iets te mankeren, hij bleek namelijk een evenwichtsstoornis te hebben. Wat wilde Torm hiermee toch zeggen? De priesters besteedden vele uren om hierover te discussiƫren. Ondanks deze handicap ontwikkelde het jongetje zich verder bijzonder goed en bleek hij zeer geschikt te zijn voor het paladinschap. Alleen zijn evenwichtstoornis bleek hem parten te spelen bij gevechten aangezien hij hierdoor te vaak uit balans raakte en hierdoor verloor.

Aangezien hij afgezien hiervan bovengemiddelde eigenschappen bezat voor een voorvechter van Torm, bedachten de priesters een middel om hem hiermee te helpen. De Gloves of Dexterity, een bijzondere donatie van een paladin aan de tempel, bleken uitkomst te bieden om Tormyr te helpen zijn handicap te compenseren. Met behulp van deze handschoenen ontwikkelde Tormyr alsnog zichzelf als een bijzonder goede tegenstander tijdens gevechten.

Naarmate de jaren verstreken groeide Tormyr uit als een zeer ervaren voorvechter van Torm en zijn faam verspreidde wijd en zijd. Het was voor een ieder duidelijk dat voor deze bijzondere jongeman wel een grote toekomst moest zijn weggelegd?!

 

 
All contents © copyright 2004. All rights reserved.