Onderwerp
: Ravenloft: The Beginning
Auteur : Tom Gerrets
Datum : 18-03-2007
 


 The Chronicles... So Far
 

Ravenloft: The Beginning

 
Sinds Tethyr is overgenomen door Rashid Mansour en bekend is geworden dat Queen Zaranda Star Rhindaun bij deze coupe is omgekomen (inmiddels alweer twee jaar geleden), hebben jullie je aangesloten bij de de Morning Lord Radiants (in de volksmond beter bekend als de Radiants). Dit is een groep aanhangers van Lathander Morninglord, die verwoed vechten tegen de undead invasie die is begonnen vanuit Castle Spulzeer. De niet aflatende stroom van ondoden is inmiddels gedoopt tot The Amry of Undead.
Hoewel de Radiants voornamelijk bestaan uit Paladins en Priesters van Lathander, schuwen zij het inhuren van mercenaries, die ook tegen de ondoden willen vechten, niet.Zo zijn jullie ook een groep van deze mercenaries, die (moeten jullie eerlijk bekennen) tegen steeds lagere soldij, maar wel met meer overtuiging strijden tegen het ondode gevaar.

Toen jullie je drie jaar geleden aansloten bij de Radiants, was jullie basis van operatie nog de stad Riatavin. Na de machtsovername in Tehtyr zijn jullie samen met de overige Radiants preventief teruggetrokken naar een geheime basis tussen de Snowflake Mountains en the Forest of Shadows.
Vandaar voeren jullie guerilla aanslagen uit op het leger van ondoden die vanuit Spulzeer blijft komen.
Inmiddels is duidelijk dat een kabal van sterke ondode necromancers de bron is van dit ondode leger. De kabal wordt aangevoerd door een schijnbaar onkwetsbare vampier, Pope Cappadocius genaamd.Als deze kabal van necromancers wordt verslagen zullen de Radiants pas kunnen slagen in het elimineren van het ondode leger. Tot die tijd zijn de aanvallen van de vechters van het Licht slechts speldenprikken en een wanhopige poging om de mars van het leger tot een halt te brengen.
De legers van Mansour vechten ook tegen the Army of Undead en kunnen met moeite de ondoden tegenhouden in hun mars dieper Tethyr in.
In de geschriften van The Morninglord wordt gesproken over diverse, lang verloren relics, waarvan de hoogste priesters vermoeden dat deze relics wel uitkomst kunnen bieden tegen de kabal van Necromancers.
Enkele items zijn:
The Star of Dawn, een holy symbol zo sterk dat zelfs de machtigste ondode deze niet kan weerstaan
The Sunsword, volgens de legende de eerste en originele Sun Blade specifiek gesmeed voor het bestrijden van de sterkste ondoden
The Crown of Lathander, een kroon gevlochten van twijgen die Lathander Morninglord zelf gedragen zou hebben toen hij nog op Toril ronddoolde
The ray of Lathander, een pijl die compleet gesmeed is uit platinum en met 1 schot iedere ondode tot stof doet vergruizen.
Op het brengen van 1 van deze relics staat een machtige beloning, die loopt tot in de honderdduizenden goudstukken.

De laatste twee jaar zijn jullie voornamelijk ingezet voor divere guerilla missies en hebben jullie enkele leads gevolgd die mogelijkerwijs naar 1 van deze relics konden leiden. Dit laatste altijd zonder resultaat

Een paar maanden geleden hebben jullie de meest recente missie geaccepteerd. Het begeleiden en weer veilig terugbrengen van een expert in geschriften van Lathander.
Zijn naam is Gevyen Tallmer, meer een professor dan een echte priester van Lathander. Zijn specialisme is relics van The Morninglord en hij denkt op een belangrijke tekst te zijn gestuit.
Volgens Gevyen’s onderzoek is er nog een kleine sekte van Lathander actief in het afgelegen gebied van Damara; grotendeels afgesloten van de rest van de wereld.
Deze sekte bestaat uit een kleine clergus van priesters en twee iets grotere ordes; de Ecaterine Monks en the Knights of the Raven.
Het korte geschrift dat Gevyen ontdekte maakt melding van drie shrines die gewijd zijn aan saints van Lathander in hetzelfde afgelegen gebied, als wel twee sterke artefacten.
Het ene is een holy symbol dat schijnt zo sterk als de zon en de ander is naar zeggen de allereerste Sun Blade.
De weg naar Damara is lang en gevaarlijk en Gevyen heeft een escorte nodig van sterke avonturiers. Hier zijn jullie in het spel gekomen.
Zijn bestemming is Barovia, een kleine staat, weggestopt in een vallei in de Oostelijke uitlopers van de Galena Mountains. Barovia ligt een aantal dagreizen van Ironspur.
Buiten de reis verwacht de priester geen problemen als jullie de vallei eenmaal bereikt hebben.

Na een maandenlange vermoeiende reis zijn jullie nu bijna bij jullie bestemming. Het heeft er alle waarschijnlijkheid van dat jullie je laatste overnachting gaan doen in een herberg in dit dunbevolkte gebied, voordat jullie de vallei gaan bereiken.


 

Als het daglicht langzaam plaatsmaakt voor de schemer, kruipt een mist over het land dat alles in zijn klamme greep neemt. Binnen in The Weary Horse Inn is het haardvuur echter warm genoeg. Hoewel de enkele gasten somber zijn en jullie bijna openlijk aanstaren, zijn het eten en drinken hier in ieder geval goed.
Voor een gelagkamer in een herberg is het hier stil. Er zijn niet meer dan een handvol klanten.
Zij praten met gedempte stem en zelfs het klinken van de kruiken lijkt verstomd te klinken als de mist buiten dikker wordt.
Als dan de deur openzwaait, draaien alle hoofden zich om te zien wie er gearriveerd is.
De nieuwe gast stampt in de deuropening luid de modder van zijn laarzen, loopt dan vastberaden op jullie af en gooit een brief op de tafel waar jullie aan zitten.
“Het dorp Barovia heeft behoefte aan helden,” zegt hij met een dik accent. “Het lijkt me dat jullie dat zijn.” Zonder een verder woord draait hij zich om en maakt aanstalten om weer te vertrekken…

Hail to thee of might and valor:

I, a lowly servant of the township of Barovia, send honor to thee. We plead for thy so desperately needed assistance within our community.

The legions of Hell itself are at our gates! The dead rise up from their graves and seek to drag us down with them! Not content to slaughter us in our homes, they spread the taint of their horrible curse, so that those they kill join their numbers!

There is much wealth in this community. I offer all that might be had to thee and thy fellows if thou shalt but answer my desperate plea.
Come quickly for our time is at hand! All that I have shall be thine!

Kolyan Indirovich,
Burgomaster of Barovia

 

 
Paladins! A Forgotten Realms Campaign - All contents © copyright 2004. All rights reserved.