Onderwerp
: Ravenloft `the second time`
Auteur : Danny Wijngaard
Datum : 08-08-2007
 


 The Chronicles... So Far
 

Ravenloft `the second time`

 
De binnenplaats van het kasteel is verlaten, verderop staat een dubbele deur open die naar de eerste entree hal van het kasteel gaat.
Donkere wolken trekken over ons heen die het geheel er niet mooier op maken.
Archana is de eerste die naar de ingang loopt en gaat naar binnen als de rest achter haar staat om te volgen.
Calahir weet zich een trap naar beneden te herinneren en stelt voor die te gaan zoeken.
De dief doet dit het liefst alleen om niet op te vallen voor eventuele figuren die in het kasteel huizen.
De half-elf dief beschikt over een goed geheugen als blijkt dat hij de trap na een paar minuten heeft gevonden.Archana die in de ingang van de 2e hal op een teken wacht van Calahir ziet door de zeer donkere hal niet dat de dief haar wenkt.
Calahir loopt een stukje naar haar toe en wenkt wat geïrriteerd voor de tweede maal naar Archana die nu wel door heeft wat er gaande is.
“Ik denk dat de trap gevonden is” zegt Archana tegen de rest van de groep en ze lopen met ze allen de donkere hal van het kasteel binnen.
Een hoop gekraak en vallend steen alarmeert de groep als de stenen gargoyles die overal lijken te zijn hier tot even komen.
In een oogwenk zien we er even een stuk of zes zeker, de tactiek is rennen naar de stenen trap naar beneden die Calahir aan het einde van een kleine gang heeft gevonden.
De gargoyles hebben duidelijk moeite de groep te volgen en in het nauwe gangetje waar de trap zich bevind kunnen ze helemaal niet uit de voeten en de groep snelt de trap op af naar beneden.
De aanwijzingen van madam Eva geven aan dat we naar een ruimte moeten onder de begane grond om het ritueel van het amulet te houden om deze te activeren.
Zodoende stoppen we op de eerste (en enige) verdieping die we tegenkomen en verlaten het trappenhuis.
Een muffe lucht komt ons tegemoet als we een spookachtige gang inkijken die vol staat met een laag git zwart water.
2 deuren aan de zijkanten en een dubbele deur aan het einde zijn de uitgangen die we zo op het eerste gezicht zien.Calahir hoort aan de linkerdeur een soort van gejammer dat mede door de galm en echo hier niet goed is thuis te brengen.
Hij stapt het water in gevolgd door Tempest de barbaar.
Als de twee een stap of drie gedaan hebben volgt er voor de rest van de ploeg een enorme explosie in het water, als de rest van de groep weer zicht krijgt op de gang zien ze Calahir nog staan maar Tempest is verdwenen.
De deur waar eerst alleen het gejammer uitkwam laat nu ook duidelijke barbaarse kreten horen van onze vriend die net verdwenen is.

Iedereen rent op hoop van zege maar de gang in om Tempest te helpen.
Calahir opent de deur en die komt uit op een gevangenis.
Tempest is in een heftig gevecht met een paar zombies en een ghost-achtig figuur zweeft tevens zijn kant op.
Rev schiet zijn kameraad te hulp en als ook Archana zich ermee bemoeit is het gevecht met de 2 zombies snel ten einde.Een cel naast die van Tempest vinden we een villager genaamd Emil.
Hij krijgt een boog aangeboden om ons te helpen en om zelf hier later uit te komen.
Hij zegt bij ons te blijven – iets wat hij beter niet had kunnen doen –
Calahir opent de dubbele deur aan het einde van de gang.
Het water niveau blijft hetzelfde en de groep kijkt een donkere ruimte in.
We nemen een paar stappen naar binnen en nemen de kamer in ons op.
Een martelkamer zoals we er nog nooit een gezien hebben.

Werkelijk de meest sadistische machines en gereedschappen liggen hier verspreid.
Ironmaidens, pijnbanken, duimschroeven, anusrekkers, gleufharken alles is hier aanwezig voor een lugubere marteling van welk persoon dan ook.

“STEPHANIE KILL THE INTRUDERS!!” horen we ineens vanaf een balustrade klinken. Als we naar boven kijken zien we twee tronen staan met een witte en een zwarte doorzichtige figuur hierop.
Zombies rijzen op uit het water en 2 misvormde figuren met rare tentakel tongen volgen.
Het gevecht breekt los en iedereen probeert positie in te nemen.
Een spectre komt ten tonele en we komen erachter dat bij het binnenstappen van de kamer her en der ook nog silences liggen, of worden die nou op ons zelf gegooid?
Het is verwarrend als je op de ene plek kunt turnen en praten en een meter verder weer niet waardoor ook verschillende turn pogingen niet doorkomen.

Devian heeft op een gegeven moment succes en turnt 2 zombies en de spectre.
Even lijkt het alsof het gevecht onze kant opdraait maar dat veranderd als de geturnde figuren ge-rebuked worden en weer fris en vrolijk terug komen.
Dit ritueel zal nog een aantal keren volgen, maar de undead trekken aan het langste eind als de energie bij ons op gegeven moment op lijkt te raken en de turns niet meer doorkomen?

Iedereen vecht op gegeven moment mee en het is zwaar, Emil zien we in het water zakken en ook Deron valt achterover op een tafel.
Deron word weggetrokken en gehealed in de gang en gaat vervolgens weer vol de strijd aan om zijn maten te helpen dit gevecht te winnen.
Deron weet dat dit de goede kamer moet zijn om het amulet te activeren, het komt overeen met de aanwijzingen en de bewaking is van dien aard dat er wat speciaals moet zijn met deze ruimte.
Archana gaat neer,Rev slaat erg hard en Tempest loopt het bloed langs zijn gezicht.
De spectre is echt een killer en draint bij ons de energie uit de lichamen.

Tempest word het ook teveel en valt weg onder water,Devian ziet dat het nog erger word als hij zijn twee metgezellen als zombies uit het water ziet herrijzen en hij weet nu dat de missie hier in Burovia wel eens helemaal verkeerd kan gaan aflopen.
Rev verlost ons tenslotte van de spectre maar deze heeft zijn werk al gedaan en ons ook verlost van twee belangrijke schakels in onze ploeg.

Zeer aangeslagen staan we in de nog steeds lugubere ruimte.
Water en bloed stromen door elkaar langs onze gezichten.
Gaan we het amulet activeren en zorgen dat Archana en Tempest niet voor niets zijn heengegaan?

 

 

 
Paladins! A Forgotten Realms Campaign - All contents © copyright 2004. All rights reserved.