Onderwerp
: Are We Sewer Rats?
Auteur : Marco Baro
Datum : 22-10-2011
 


 The Chronicles... So Far
 

Are We Sewer Rats?

Are We Sewer Rats?Een nieuwe dag brak aan en de groep begaf zich opnieuw naar de riolen om te onderzoeken of de stirges echt waren uitgeroeid. Onderweg vertelde Snitch dat er goed geld verdient kon worden met het uitvoeren van opdrachten in de riolen van Waterdeep. Groepen die zich hierin specialiseerden werden sewer rats genoemd. Snitch kon z’n groepsgenoten wel in contact brengen met zo’n groep, tenminste als men hierin geïnteresseerd was. De stilte die daarop volgde, gaf duidelijk aan dat het animo hiervoor ver te zoeken was…

The Pilgrim maakte van deze stilte goed gebruik om zijn zorgen te uiten over het grote aantal drugverslaafden die letterlijk op straat aan het creperen waren en het leek wel alsof het niemand wat interesseerde. Er was zeker een verband met de slechte kwaliteit van de verdovende middelen die het leven van deze mensen kapot maakte. Ook Snitch moest toegeven dat dit ook bij hem was opgevallen…

De groep had de ingang van het riool bereikt. Behalve Snitch had eigenlijk niemand anders zin om deze stinkende plek opnieuw te gaan bezoeken. Maar Snitch had de groep ervan overtuigd dat hij er zeker van wilde zijn dat deze stirges niemand meer zouden lastig vallen (en dat de beloning die hiervoor uitstond, zeker kon worden gesteld).  De rest van de groep had uiteindelijk hiermee ingestemd maar wel met de afspraak dat ze niet meer dan drie uur in dit stinkende hol wilden rondkruipen (anders zouden ze Snitch gewoon achterlaten).

Are We Sewer Rats?De groep liep zwijgend door de gangen van het riool tot bij de plek waar de zombies voor het laatst waren gezien. Sandor had al voor de zekerheid een Detect Undead uitgesproken. Eenmaal op de plek aangekomen, zag men direct de slachting die hier had plaatsgevonden. Een groep zombies was hier letterlijk finaal in elkaar gehakt. Darryl wist af te leiden dat dit zeer snel was gebeurd. Snitch checkte snel of de zombies iets van waarde bij zich hadden, maar vond niets interessants. Wat hem wel op viel was een teken dat was ingebracht op de ruggen van de zombies. Het was hetzelfde teken dat de groep eerder had gezien…

De groep besloot verder te lopen. Op een gegeven moment viel Snitch een onevenheid op, op de grond voor hem. Hij gebaarde de groep achter hem te stoppen zodat hij dit verder kon onderzoeken. In een mum van tijd had hij door dat het hier om een val ging. En een simpele ook nog. Blijkbaar was Snitch nog onder de indruk van de geweldige wip, die hij de vorige nacht had gehad, want deze val had Snitch in normale omstandigheden zo ontmanteld. Hij reageerde dit keer niet snel genoeg en voelde hij dat er opeens een lus van een touw om zijn pols zat en hij door iets zwaars het riool werd ingetrokken. Met behulp van zijn ploeggenoten werd hij er weer uitgetrokken, maar wat zag hij eruit en de stank!
Bij het vervolgen van de tocht door het riool, hielden de ploeggenoten een grotere gepaste afstand dan normaal van Snitch… De uren vlogen voorbij en er gebeurde niets bijzonders. Op een gegeven moment hoorde Snitch ergens in de verte voetstappen, maar de exacte locatie kon Snitch niet achterhalen. Dit moesten vast andere “sewer rats” zijn geweest…

Het laatste wat de groep vond voordat de tocht naar buiten werd ingezet, was een flesje dat Sandor voorbij zag drijven in het smerige rioolwater. Het duurde niet lang of Sandor had het flesje in zijn hand,  had de dop ervan af had gehaald en rook hij aan de paarsachtige doorzichtige inhoud ervan. Hij herkende de reuk van kruidnagel, maar kon er verder niets uit opmaken. Ook Lucien herkende de vloeistof niet.

Are We Sewer Rats?The Pilgrim herkende deze geur wel en kon vertellen dat in dit flesje een opiaat zat. Deze drug, ook wel Truth Seer genoemd, werd gemengd met water en via het gebruik van een waterpijp kon de gebruiker zijn of haar toekomst zien, gezien door een roze bril (i.e. deze toekomst werd rooskleuriger voorgespiegeld dan deze daadwerkelijk zou zijn).

Verder wist The Pilgrim te vertellen dat deze drug mild verslavend was. Er zaten ongeveer twaalf doses in het flesje. De straatwaarde  was ongeveer 130 gp. Het verkopen van deze opiaat via een heler zou een derde van deze prijs opleveren. Zou Snitch het flesje verkopen aan een assassins guild, dan zou dit 100 gp opbrengen. Direct doorverkopen aan een bordeel zou 80 gp opleveren. 

De groep had genoeg van de stank van het riool en besloot terug te gaan naar de uitgang (opnieuw lieten ze Snitch ver vooruit lopen). Bij de eerste de beste gelegenheid zou Snitch een bad opzoeken en zich door een lekker wijf helemaal laten schoon boenen! 

 

Big Trouble In The Titan Rack
In de dagen die volgden nadat de groep het riool had verlaten, en Snitch weer in de nabijheid van zijn ploeggenoten een avondmaal kon nuttigen, waren Sandor en Lucius druk bezig geweest om het teken van de zombies verder te onderzoeken. Via verschillende informatie bronnen vonden Sandor en Lucius nagenoeg dezelfde informatie over dit teken.

Het teken bleek van een tamelijk nieuwe necromancer te zijn; “the new guy in town“ zogezegd. Om wie het precies ging, bleek niet direct duidelijk af te lezen vanuit dit teken, maar het teken straalde duidelijk ambitie en “het doel heiligt alle middelen” uit.  Verder bleken de zombies inderdaad de dienaren te zijn geweest van deze necromancer en deze waren waarschijnlijk tijdelijk geplaatst op die plek in het riool. Meer informatie kon op dit moment niet worden achterhaald. Maar een ieder had het gevoel dat meer over deze sinistere figuur spoedig duidelijk zou worden..

Are We Sewer Rats?Het was op een avond dat de groep zich te goed deed aan een heerlijke maaltijd in één van de herbergen, toen The Pilgrim benaderd werd door een prachtige dame. Snitch was direct zijn eten vergeten en bleef deze schoonheid ademloos aankijken. De dame, Nel Swann genaamd, vertelde The Pilgrim dat een collega van haar, genaamd Blue Patty, net als zij werkzaam in de bordeel “The Titan Rack”, al een week niet op haar werk was verschenen. Ook haar huis bleek leeg te zijn en al dagen niet te zijn bewoond. Blue Patty had geen vijanden maar ze had wel drie goede klanten, te weten Well Hung Henry, Ding Dong Piet en Tiny Tim with the Coconut. Toen gevraagd werd waarom haar collega Blue Betty heette, wist Nel te vertellen dat dit was omdat ze vaak een verdrietige blik in haar ogen had. Het was duidelijk dat ze geen prettige verleden had gehad.

Er was één klant die Blue Patty dingen wilde laten doen tegen haar zin. Deze klant heette Abe en deze bruut hield wel van ruwe sex. Deze naam deed een belletje rinkelen bij Snitch. Hij kende deze thug en hij wist te vertellen dat Abe een beetje rommelde aan de “onderkant” van Dockward, een bijnaam voor de havenkant Dockward. Hij was de leider van zijn eigen posse. De enige reden dat Abe werd gedoogd door de thievesguilds was omdat hij te stom was om een daadwerkelijk gevaar te worden. Abe was zelf kort lid geweest van een thievesguild, maar vanwege een flink aantal stommiteiten was hij er net zo snel weer uitgeknikkerd. 
 
Nel kon de groep geen geld als beloning aanbieden (iets dat The Pilgrim toch niet zou accepteren). Nel was zelfs op eigen houtje naar The Pilgrim gegaan en haar bazin wist hier niets vanaf. Maar ze kon Snitch beloven dat er één jaar gratis seks voor hem in zat als ze Blue Patty weer zouden kunnen terugvinden. Snitch was meteen akkoord! Lucius had echter een andere mening. Hij wilde wel degelijk betaald worden voor deze opdracht!

Er ontstond een flinke discussie tussen Lucien en The Pilgrim. Lucien was duidelijk niet van plan om maar iets te ondernemen, zonder tenminste ook maar iets van dit Bordeel af te weten (en om zo te weten of er op een andere manier misschien een voordeel te behalen viel). The Pilgrim en Snitch namen Lucien even apart en lichtten Lucien verder in over dit Bordeel. Zo wisten ze te vertellen dat het ging om een net en ordelijk bordeel. De clientèle waren de mid-klasse en de lower klasse. De dames die daar werkten wisten meer van hun klanten af, dan ze lieten weten. Ook de High Society kwam wel eens langs op dit bordeel, hetgeen betekende dat ook hier interessante informatie over bekend zou zijn. Als het lukte om hier een favor los te krijgen, zou dat wel eens erg interessant kunnen zijn, ook voor Lucien!

Lucien was even stil en moest duidelijk de situatie overdenken. The Pilgrim stelde daarom voor om met een kleinere groep het huis van Blue Betty te onderzoeken en eens een bezoekje te brengen aan deze Abe. Deze kleinere groep zou bestaan uit Yamina, The Pilgrim, Darryl en Snitch. Sandor en Lucien zouden in de tussentijd iets anders kunnen gaan doen. In ieder geval had Lucien even de tijd om te besluiten of hij wel of niet zou deelnemen aan dit nieuwe avontuur…

 

 

 
Paladins! A Forgotten Realms Campaign - All contents © copyright 2004. All rights reserved.