Onderwerp
: The Undead Army Leaves
Auteur : Danny Wijngaard
Datum : 14-02-2012
 


 The Chronicles... So Far
 

The Undead Army Leaves

Belros loopt onrustig door de tempel.
De rust van de tempel keert langzaam terug na het infiltreren van waarschijnlijk woestijn volk?
De teleport stone evenals de stenen uit het tempel embleem van Astoth in de inner sanctium zijn ontvreemd en de ancient undead army zit zonder leider.
De ancient ones hebben Belros tot nu toe gehoorzaamd maar hoe lang zal het duren voordat ze niet meer in toom te houden zijn?
Belros zit ermee in de maag en kan niet weten dat binnen nu en een paar uur zijn vermoeden en vrees waarheid zullen worden.

Bij een vergadering met de leiding gevende van de tempel en ook Marcus en Valerius stormt een acoliet zonder aankondiging de kamer binnen en buiten adem komt hij met slecht nieuws.
“sir Belros, the ancient ones verlaten de tempel!”
Belros springt op en voordat iedereen in de kamer door heeft wat er aan de hand is staat de voice van Astoth bij de buiten poort en ziet “zijn” undead army en bescherm heiligen van de tempel het gebouw verlaten.
Met alle overtuiging probeert hij ze nog tegen te houden of op andere gedachten te brengen maar het leger is niet te stoppen en lijken gefixeerd op het zoeken van hun leider.
Dansend op de wind ziet Belros in de late middag zijn leger naar de horizon vertrekken en er zit voor hem maar een ding op en dat is mee gaan en kijken waar de oude tempel eigenaren heen lopen?

Snel pakt Belros wat spullen bij elkaar en Valerius en Marcus vragen wat het plan is.
Het plan is er eigenlijk niet en het is eigenlijk mee lopen naar het onbekende en zorgen dat je in de tussentijd geen prooi van de woestijn word.
“of jullie mee gaan of niet ik moet mee die kant op, ik zou prijs stellen op jullie hulp maar begrijp het als het een onnozele aktie lijkt.”

Marcus en Valerius twijfelen heel even maar weten dat er wat gaande moet zijn en willen Belros niet in de steek laten en pakken ook snel wat spullen bijeen om te vertrekken.

Een paar kamelen zijn klaar gezet en een ranger van een nomaden stam die de tempel aan doet om wat water en rust te zoeken bied zijn diensten aan om een stuk mee te reizen en daarna de kamelen mee terug te nemen als dat moet.

de woestijn is heet en het kost moeite om de groep undead in te halen maar het lukt.
Het is avond en de tocht is zwaar, bij het ochtend gloren stoppen de ondoden, een formatie word gevormd en vlak voordat de zon helemaal boven de horizon uitkomt zakken ze in de grond.
Belros besluit een kamp op te zetten en te wachten.
Tegen de avond als de zon bijna is verdwenen komen de ancient ones tevoorschijn en vervolgen hun weg naar de bestemming die alleen bij hun bekend is.

Het volgende etmaal herhaald dit ritueel zich en er word weer kamp opgezet.
Net als het kamp staat slaat de ranger ditmaal een kreet van angst en roept Belros bij zich.
“op die duinpan daar!”
Belros knijpt zijn ogen iets dicht om wat beter te zien en ziet een figuur inderdaad.
“we zijn in Genassi, Djinn en Efreet hebben het hier voor het zeggen en zijn naar de verhalen de eerste bewoners van de woestijn.”
Eeb duivels figuur kijkt naar het kamp en snijd met een dolk in zijn hand.
Een paar druppels bloed vallen in het zand en een sinistere glimlach is zelfs vanaf een afstand te zien.
De ranger is duidelijk bang en probeert zover mogelijk weg te duiken onder een paar doeken achter een zandbank.

Marcus dringt wat water en maakt een doek nat om zijn hoofd mee te verkoelen als hij Destrin op ziet staan en met zijn neus in de wind duidelijk maakt dat er iets aankomt.
Marcus merkt het direct dat de leeuwin iets in de gaten heeft dat niet goed is en waarschuwt Valerius en Belros die wat leggen te suffen om de volgende nacht weer fit te zijn.
Van meerdere kanten lijkt het zand te gaan leven en alsof er enorme wurmen onder het zand zitten en de richting van het kamp op komen worden de zwaarden getrokken en Valerius vliegt omhoog om alles van boven af goed te overzien.

Dichterbij en uit het zand omhoog gekomen blijken er een paar reusachtige schorpioenen het kamp te belagen en een bloederig gevecht lijkt niet te vermijden.
Belros en Marcus hebben wel voor hetere vuren gestaan en ondanks dat de hitte in de woestijn een aanslag is op de conditie van de paladins hebben ze weinig moeite met de irritante beesten.
Destrin heeft ook een van de beesten te grazen en het gevecht is snel over tussen de leeuwin en het grote insect.

Valerius bekijkt het van bovenaf en ziet een tweede schorpioen op belros af lopen met de giftige staart hoog boven het lijf klaar om een giftige angel in de paladin te boren.
Geen moment twijfelt de magic user en schiet een cone of cold af op het beest die hier in de gloeiend hete omgeving zeer effectief moet zijn?

Effectief is het zeker maar de hitte is ook voor de magic user fataal.
Door de trillerige lucht van de hitte heeft Valerius de radius van de cone helemaal verkeerd ingeschat en tot zijn grote schrik ziet hij dat niet alleen de schorpioen is geveld door de ijzige kou maar dat ook Belros met een ijslaag over zijn gezicht op de grond legt.
Marcus die net de laatste schorpioen zijn staart eraf slaat rent naar Belros toe en legt zijn hand onder zijn hoofd.
Als Valerius naar beneden komt kijkt Marcus hem aan en zegt alsof hij het zelf niet kan geloven dat de ijskoude spreuk van Valerius de voice van Astoth fataal is geworden.
Een hartstilstand door het grote temperatuur verschil zal de oorzaak kunnen zijn want normaal gesproken zal Belros door een enkele spreuk van dit kaliber niet snel ten onder gaan, zowel Marcus als Valerius hebben de voice van Astoth vaker door ijsregens en vuur zeeen zien lopen en daarna twee keer met de kop schudden en doorgaan was dan meestal het gevolg.

Valerius is radeloos en pakt Belros op, Marcus er is maar een weg te gaan nu en dat is zo snel mogelijk naar de dead watcher in tempel.
“ik kom je halen” is het laatste dat Marcus hoort en hij is alleen met Destrin en de doodsbange ranger.
Marcus weet dat e rniets anders op zit als te wachten hoopt dat het rustig blijft de rest van de dag?

 

 

 

 
Paladins! A Forgotten Realms Campaign - All contents © copyright 2004. All rights reserved.