Onderwerp
: Entering The Domus
Auteur : Tom Gerrets
Datum : 15-03-2012
 


 The Chronicles... So Far
 

Entering The Domus

Na jullie reis komen jullie uit op een binnenplaats van een soort boerderij waar Emaleth jullie staat op te wachten.

Hij heet jullie welkom en vraagt of jullie klaar zijn om de test te ondergaan.
“Het huis waar jullie voor staan noemt hij Domus Fundamentum di Talamascum, bijgenaamd de Funhouse.
Dit pand is een entiteit op zich en test alle kandidaten voor toetreden tot de Talamasca.”

Om de woorden van Emaleth schijnbaar kracht bij te zetten lijken de muren even op te zwellen en hierna weer de originele vorm aan te nemen, alsof de woning lijkt te ademen.
“Funhouse is een zwaar empatisch wezen, die naarmate jullie langer in het huis verblijven, jullie ook beter leert kennen, jullie krachten en jullie zwakten en angsten. Jullie doen er dan ook goed aan om te proberen het huis te begrijpen wanneer jullie de test doorlopen. Als jullie het huis begrijpen, zul je het einde van de test ook ongetwijfeld sneller bereiken.”

“Domus Fundamentum neemt haar taak uiterst serieus en zal proberen om jullie tot het uiterste te testen.
Al zou ik willen om iets te vertellen over de test die jullie te wachten staat, dan kan ik dit nog steeds niet.
Funhouse richt iedere test op maat in voor de deelnemers.
Zo heb ik tijdens mijn test mijn familie moeten redden van een horde imp minions en een wezen waarvan ik later pas leerde dat dit een Voidwalker was.
Brusk, een barbaar van de steppen van Kara –Tur heeft uit zijn test alleen maar kunnen vertellen dat hij dagen door lege kamers heeft gelopen. Terwijl hij iets, wat dan ook, wilde bevechten, trof hij alleen maar leegte.
Toen hij Domus Fundamentum weer verliet had hij voldoende zelfbeheersing om toe te treden tot de Talamasca.
Domus heeft een bizar gevel voor humor, dat mag je haar wel nageven.
In de regel praten maar weinig mensen over de ervaring die zij hebben gehad in Funhouse en een behoorlijk aantal kandidaten die Funhouse hebben betreden zijn nog niet terug gekeerd.”

“Jullie opdracht klinkt eenvoudiger dan het is: betreed de Domus Fundamentum di Talamascum, vindt die objecten waar jullie uiteindelijk mee gewogen kunnen worden in Body, Mind en Soul en verlaat het huis dan weer. Eenieder die het huis verlaat, gezond van geest en lichaam, wordt een plaats geboden om te studeren aan de academie van de Talamasca.”

“In het huis vind je vriend en vijand. Vrienden of verloren kandidaten kunnen jullie helpen. Vijanden proberen te verhinderen dat jullie het huis weer verlaten.
Funhouse geeft inzicht in het verleden en confronteert de kandidaten hier ook regelmatig mee, maar Zij geeft soms ook inzicht in de toekomst. Het is dus raadzaam om alle ervaringen die jullie binnen de muren opdoen ter harte te nemen, omdat dit ooit van pas kan komen in de toekomst Probeer zo snel mogelijk een onderscheid te maken tussen de geesten van het verleden of de toekomst die Funhouse voor jullie in petto heeft en de echte uitdagingen..”

“Oh, en nog iets. Ik vind het wel belangrijk om te melden dat, voor zover onze informatie reikt, de kans dat je het huis verlaat, begint met een ruwe dertig procent. Afhankelijk van hoe je de verschillende uitdagingen oplost, kan deze kans vergroten of verkleinen. Rest mij nog jullie enorm veel succes te wensen en ik hoop jullie weer aan de andere kant te zien. Ik zie jullie potentieel, maar Domus Fundamentum besluit of ik gelijk heb gehad.”

Hierna horen jullie de deuren van de ingang kraken en de deuren slaan langzaam open, als de bek van een gigantisch beest dat klaar staat om jullie op te slokken.
Voor jullie ontvouwt zich achter de openslaande deuren een lege hal en wanneer jullie je naar Emaleth willen omdraaien, merken jullie dat hij zonder aankondiging is vertrokken.
Voor jullie wacht de Funhouse als een hongerig beest…

 

 

 
Paladins! A Forgotten Realms Campaign - All contents © copyright 2004. All rights reserved.