Onderwerp
: Black Dragon
Auteur : Danny Wijngaard
Datum : 08-08-2012
 


 The Chronicles... So Far
 

Black Dragon

Plannen vlogen over tafel maar de drie paladins konden er slecht uit komen.
Ook de kapitein van de stadswacht bemoeide zich er af en toe mee maar ook hij kon geen eendracht brengen bij de drie paladins.
De black dragon die verslagen of anders weg gejaagd moet worden van de stad is een niet te onderschatten tegenstander, ook Miraxa de golden dragon die bevestigd dat in een overleg hoe de black dragon aan te pakken.
Moet hij in de lucht of op de grond aangepakt worden en door wie? Met welke middelen?
Belros en Marcus zijn aan de grond goede vechters maar zodra de draak weg vliegt kunnen ze niets.
Valerius heeft daarom het plan om met ze allen op de black dragon te teleporteren om hem vanaf zijn eigen lichaam aan te vallen en serieus te verwonden.
Nadat dit plan al een paar keer is weg gewoven door de rest lijkt het na een paar uur toch helemaal niet zo gek te zijn.
Marcus oppert dan nog om met olie de draak in de brand te zetten wat de rest ook geen gek plan lijkt omdat de draken bekend staan om hun magische defensie tegen spreuken.

De black dragon is slim en uiterst voorzichtig blijkt na getuigen te horen die hem hebben zien vliegen.
Hij maakt eerst een rondje om te kijken of alles veilig is voordat hij met grote cirkels naar beneden vliegt en landt.
Een plan B word nog gevraagd door Marcus maar dit gaat eigenlijk min of meer aan de rest voorbij en het plan met de teleport is eigenlijk het enige plan en moet dus goed gaan.
Miraxa zal helpen met lucht aanvallen en valerius zal haar daarmee ondersteunen, voor Marcus en Belros zal het afwachten zijn wat er gebeurt als ze boven op de gigantische black dragon zitten?

De bevolking van het middel grote stadje waar de black dragon de boel sinds kort terroriseert kijken aandachtig toe als de Marcus en Miraxa het veld inspecteren waar de offers doorgaans worden aangeboden aan de draak.
Belros en Valerius zijn in beraad over de agressiviteit van de magic user, Belros meent dat zijn kameraad op bepaalde momenten net iets te terug houdend is en wil wat meer offensieve impulsen zien van Valerius.
Valerius staat bekend als een groot magier met een redelijk arsenaal aan offensieve spreuken en volgens Belros is daar meer uit te halen als de laatste tijd gebeurt.
“luister, ik weet wat ik doe en wanneer.
Het bepalen van leven en dood is een grote verantwoording die ik met elke zware destructieve spreuk moet afwegen.
De leer van Azuth is anders als die van jou mijn vriend.”
Marcus hoort nog net wat Valerius zijn metgezel Belros te melden heeft als hij de kamer inloopt waar de tactische bespreking plaats vind, hij is zich bewust van Belros zijn mening en weet ook dat Valerius grote en moeilijke keuzes moet maken en besluit zich er niet in te mengen.
“ik heb de open plek onderzocht en het is een kwestie van toeslaan zoals besproken met een teleport, het is een terrein dat weinig tot geen beschutting geeft voor een hinderlaag en de offers in eens op een compleet andere plek aan te bieden zal de dragon argwaan geven.”
Belros knikt naar Marcus en verlaat de kamer voor een nacht goed slapen om morgen een black dragon te woord te staan.

De volgende dag staat iedereen paraat, de paladins zijn er van bewust dat dit wel eens een groot gevecht zal worden dat door de Talamasca ook zeker als een beproeving zal worden gezien.
Op de kantelen wachten Marcus, Valerius en Belros op de grote zwarte vlek in de verte en ze zien hem aankomen.
Een grote zwarte schaduw valt over de stad als het beest over vliegt voor een eerste maal, bij de tweede keer spreekt Valerius een time stop uit en teleporteert zichzelf op de rug van de draak.
Een varkensblaas gevuld met olie word door Valerius over de vleugels gegooid en in brand gestoken, het brand wel maar heeft helaas niet het gewenste effect om de vleugels zwaar te beschadigen.
Valerius komt terug op de kantelen, als de time stop is uitgewerkt schreeuwt het zwarte monster het uit, niet zozeer van pijn maar meer uit kwaadheid zo blijkt later.
Als de draak aanzet om de kantelen van de stadsmuur onder vuur te nemen met een acid aanval zoekt iedereen dekking achter de stenen kantelen en dit pakt goed uit.
Als het steen begint te sissen en af te brokkelen door de breath weapon van de draak is iedereen blij dat er geen armor geraakt is want dat zou vreselijke gevolgen kunnen hebben.
Belros springt op en speurt de lucht af naar zijn vijand.
Valerius bereid een tweede teleport voor om zijn vrienden op de rug van de draak te brengen.

Als de draak voor een tweede aanval aanzet en er in ene drie passagiers op zijn rug zitten is hij verrast zo lijkt?
Belros en Marcus slaan uit volle kracht maar het pantser van de draak blijkt verschrikkelijk hard!
De draak is slim en doet wat gevreesd werd hij vliegt omhoog met iedereen op zijn rug.
Met name Marcus krijgt het wat benauwd als hij de stadsmuur steeds kleiner ziet worden.
Valerius twijfelt echter niet en spreekt wederom een teleport uit om zichzelf en zijn kameraden weer veilig op de stads muur te zetten.

Op dit moment heeft Miraxa Callas gewacht en de golden dragon komt snoeihard uit de hemel vallen om boven op zijn tegenstander tot stilstand te komen, gebrul en kreten van agressie bulderen over het land als de twee draken elkaar te lijf gaan met alles wat ze in zich hebben.
De breath weapons die vliegen over en weer, vuur van Miraxa en zuur van de zwarte vliegen door de lucht en vernietigen alles wat ze raken.
Het grond gevecht is begonnen en dat is voor Marcus en Belros het teken om naar beneden te gaan en Miraxa te helpen met het zware gevecht.

Wat volgt is een clash der draken en twee holy warriors ondersteund door de magische krachten van een groot magier.
Miraxa Callas heeft duidelijk moeite met de grote tegenstander, belros en Marcus geven alles maar hebben ook moeite het pantser te breken van de tegenstander, Valerius op zijn beurt moet al zijn krachten aanspreken het magische pantser van de zwarte draak te doorbreken.
Het gevecht duurt lang, te lang voor Miraxa die door Belros tussendoor nog de helende krachten van Astoth krijgt aangeboden.

De spreuken van Valerius die mislukken meerdere keren en deze keer moet het echt door brute kracht gaan gebeuren.
Omdat de twee paladins de draak gaan irriteren krijgt vooral Belros het zwaar te verduren en krijgt klap op klap.
De helende krachten van Astoth houden ook hem op de been maar hij raakt uitgeput en kan zijn god niet aan blijven roepen voor deze hulp.
Miraxa profiteert van de “bliksem afleiders” en kan zich herstellen en zet de zwarte in een vuurzee, hij heeft hier duidelijk last van en voor het eerst lijkt de zwarte te verzwakken.
Marcus ziet dit ook en het stenen vechters hart van Astoth dat in hem klopt maakt een sprong, hij loopt in en roept Torm aan om dit kwaadaardige schepsel te vernietigen en hij krijgt gehoor.
Belros loopt voor een laatste keer in en weet dat het nu moet gebeuren.
De voice van Astoth roept het heilige vuur van Astoth aan en slaat de zwarte draak net achter de kop, hij ziet een vloeistof uit de nek lopen en ziet dat hij hem zwaar verwond heeft.
Marcus heeft het gezien en met een boven menselijke precisie legt hij aan om op hetzelfde punt nog een keer uit te halen, wederom word Torm hard aangeroepen door Marcus en zelfs soldaten op de kantelen die het schouwspel gade slaan scanderen de naam van Torm.
Het armor van Torm lijkt op te lichten als Marcus uithaalt, de heilige Marcus is de aangewezen man om de genade klap te geven en doet dit ook, met de kracht van Torm haalt hij uit en de kop van de draak komt langzaam los van de nek en het beest is geveld.
Miraxa zakt dodelijk vermoeid in, Valerius veegt zijn bril schoon, Belros veegt het zweet van zijn hoofd en kijkt trots naar het gevelde monster en Marcus kijkt naar de stadsmuur en steekt zijn gebalde vuist in de lucht en hoort de soldaten op de muren de naam van zijn god schreeuwen!!

 

 
Paladins! A Forgotten Realms Campaign - All contents © copyright 2004. All rights reserved.